Eskişehir Melodim Veteriner Kliniği Melodim Veteriner Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar?

Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar?


Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar?

Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar? – Kedinin ölmek üzere olduğunu nasıl anlarız sorusu her kedi sahibini doğal olarak ilgilendirir. Her ne kadar sahiplerini üzse de her canlı gibi hayatlarını bir gün kaybedecektir. Lakin bu durumda dostunuz tek başına kalmayı tercih edecek, acısını saklama ihtiyacı duyacaktır. Bu nedenle bulunmayacağı yerlere girecektir. Ayrıca eskisi gibi canlı olmayacak, hareket etmeyecek ve oyun da oynamayacaktır.

Eğer kedinizde bu gibi bulgular gözlemliyorsanız hemen veterinere götürmeniz tavsiye edilir. Böylece gerekliyse tedavi uygulanabilir. Bunun yanı sıra konforu ve rahatı için gerekli önlemler de alınmalıdır.

Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar? Konusu Hakkında Eskişehir Nöbetçi Veteriner Kliniğimizle İletişime Geçebilirsiniz.

Kedinin Öleceği Zaman Nasıl Anlaşılır?

Kedinin ölmek üzere olduğunu nasıl anlarız? Kedinizin davranışlarının yanı sıra bunu anlayabileceğiz farklı yöntemler de vardır. Bazıları aşağıdaki gibi olup ayrıntılı bir şekilde incelenebilir;

  1. Kalp atışı: Kedinizin kalp atışı düşük hızda atıyorsa onun zayıfladığının, öleceğinin bir işaretidir. Dakika sağlıklı bir kedinin kalp atış hızı 160 ile 180 olmalıdır. Bunu anlamak için elinizi kedinin sol kısmına, ön bacağının arkasına koymanız yeterlidir.
  2. Nefes: Sağlıklı bir kedi bir dakikada 20 ile 30 nefes almalıdır. Eğer zayıflamışsa akciğerlerin çalışma etkisi zayıflayacaktır. Bunun için yanına oturmanız, sesiz şekilde onu dinlemeniz ve karnının şişmesine bakabilirsiniz.
  3. Sıcaklık: Bir kedinin sıcaklığı 37,2 ile 39,2 olmalıdır. Eğer ölümü yakınlaşmışsa bu 37,2’nin altına düşecektir. Bunu bir termometre ile ölçmeniz mümkündür.
  4. Yeme ve içme: Ölümü yaklaşan bir kedinin yeme ve içmesi eskisi gibi olmayacaktır. Bunu gözlemleyerek de bilgi sahibi olabilirsiniz.
  5. Koku: Kedilerin organlarının işlevlerini azaltması ile vücudunda toksinler birikecek, böylece kötü kokular oluşacaktır.

Kedinin ölmek üzere olduğunu nasıl anlarız diyorsanız, bu gibi durumları incelemeniz mümkündür.

Ölmeye Yakın Olan Kedilere Nasıl Bakılmalı?

Kediniz hayatının son evresine girmişse ona nasıl bakacağınızı da bilmeniz gerekir. Bunun için ilk olarak veterinere gitmeniz gerekir. Böylece gerekliyse tedavi edebilir, eski sağlığına kavuşturabilirsiniz. Bu mümkün değilse son evresinde daha fazla rahat olması için işlem yaptırabilirsiniz.

Bunun dışında yumuşak ve sıcak bir uyuma alanı sağlamanız da gerekir. Böylece daha rahat dinlenmesine yardımcı olabilirsiniz. En sevdiği yer neresiyse buna göre özel bir yer hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kediniz çok halsizse tek başına yemek yemede, su içmede zorlanabilir. Dolayısıyla bu konuda da onlara yardımcı olabilirsiniz.

Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar?
Kediler Öleceği Zaman Ne Yapar?

Benzer olarak hayatının son evresindeyse tek başına tuvaletini yapmada da zorluk çekebilir. Dolayısıyla bu konuda da yardımcı olmanız gerekir. Kedilerin ölüm süreci esnasında bunlara dikkat ederseniz, daha konforlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

Kediler Öldükten Sonra Ne Yapılmalı?

Kedi ölünce ne yapmalı? Bu sorunun yanıtı dostunu kaybeden her insan için önemlidir. Bunun için iki seçenek vardır. Bunlar yakılma ve gömmedir. Eğer yakılmasını istiyorsanız veteriner ile görüşebilirsiniz.

Şayet gömmek istiyorsanız, özel mülk için yasal olup olmadığına bakmanız gerekir. Kamu arazileri ile halka açık parklara gömmek ise yasaktır.